2014. máj 25.

Tropico 5 - Az új rész [TESZT]

Szerző: ToRcH
Tropico 5 - Az új rész [TESZT]

OFF:Az oldalon és a bejegyzésekben csak annyi lesz az újítás, hogy a címekben kiírjuk, hogy miről fogunk írni, pl.: [TESZT], [Külvilág], [Játékvilág], [Egyéb].
_________________________________________________________________________________________________




A Tropico  5 egy nem is rossz, valós idejű stratégiai játék. Persze nem a harcon alakul, de a készítők még ebbe is tettek egy kis katonaságot.
Tropico 5.jpgA Tropico 5 nekem tetszett. Elég nehéz volt még közepes nehézségi szinten, legalább is nekem. Szerintem a katonaság itt leginkább a többjátékos módban az izgalmas, többjátékos módot nem sikerült nekem kipróbálni, de láttam róla videókat, azt is jól megoldották.
Az egész játék egy trópusi szigeten játszódik, te pedig egy kormányzó vagy. A játék elkezdése előtt nagyon sok mindent beállíthatsz. Nehézségi szint, katasztrófák gyakorisága stb...

Ha a sandbox, vagyis a végtelenségig menő játékot választod, ott még több mindent beállíthatsz:
Kezdő pénz, kezdő lakosok száma, és még azokat amiket a másféle módoknál is.
Az elején pár küldetés után már számtalan küldetést is megcsinálhatsz, amivel nagyon sok nyereményre tehetsz szert a játék végére.

Most egy pletykát fogok írni nektek, ami nem biztos, hogy igaz, de az sem biztos, hogy nem igaz:
A játék térképe felett, vagyis a pénzetek felett van egy visszaszámláló, ami azt jelzi, hogy mennyi idő van hátra a játék végéhez. Ezt küldetésekkel meghosszabbíthatod (persze, ha az a küldetés időt ad).
Ajánlott kipróbálni város építészeknek, de ne többjátékos módba, mivel ott te leszel az első célpontjuk.

Persze a többjátékos mód, még csak 2 játékosnak elérhető, ezért olyankor ajánlott megvenni, ha a barátodnak is megvan. A játék nem rég jelent meg, ezért még ajánlatosabb megvenni, mivel még számtalan frissítés is lesz.
A játék elején (most egy kicsit visszatérek) beállíthatod a kormányzód kinézetét, és azt is, hogy milyen posztot töltsön be. (Az alap, hogy kormányzó, de ennél többet is betölthet) Például lehet Tábornok és Bankár is. A Tábornok a katonaságban segíti a városodat (valamilyen bónuszt ad). A bankár valami pénzes bónuszt ad, de a bankárt még nem volt lehetőségem kipróbálni.

Mindenkinek ajánlom megvenni, és ne halassza el az akció időket! (Már nagyon biztatlak titeket, hogy vegyétek meg) A gépigénye nem nagy, ITT megtekinthető. A steames oldala pedig ITT tekinthető meg.

Szólj hozzá

Teszt Steam