2014. okt 30.

The Long Dark [TESZT]

Szerző: ToRcH
The Long Dark [TESZT]

A The Long Dark egy poszt-apokaliptikus világban játszódik... Nincsennek zombik, nincsennek szörnyek, csak túlélés... ami csak egy fogalom.

the long dark.jpgGyönyörű látványvilág, csodálatos hangok, élvezhető játékmenet. Nem tudok többet mondani erről az indie játékról. Nem nagy cég készítette, még is csodálatos, még az alpha verziójában is.

The Long Dark... A nevéről nem tudom kinek jutna eszébe, hogy ez nem egy horror játék... hanem egy túlélős játék. Persze a horror és a túlélő fogalmak már rég óta testvérek. De ebben nincs horror, hanem egy örök tél (ha van nyár, én még nem jutottam oda el). Egy világ, ahol már csak te maradtál az ember fajból... csak te, és az állatok... akik veszélyesek. A játék mostani verziójában csak kutyák vannak és szarvasok. Nincsen fegyver, csak egy puska. Nincs nagy pályája.

Két Karakter közül választhatsz. Egy nő és egy férfi között... (mi más között?!) És velük kell túlélned, vagyis egyedül. Az időjárás dinamikus. Hóvihar, szélvihar minden van. Hóeső stb... Szóval mindenre kell ügyelned: Ne légy beteg, ne törjön el semmid, élelem, ital és hőmérséklet. Ha szélvihar van, egy ház mögé bújj, vagy menj be egy házba. Nagyon dinamikusan van megcsinálva minden, és nagyon szépen, ügyesen kidolgozva minden. Ha egy ház mögé mész szélvihar közbe, és nem ér így el a szél, nem fázol. Ha a hó nem esik rád, mivel tető van a fejed felett, nem fázol. 

Étel? Hogy? Ételt nem nehéz szerezni... vagyis, nehéz. Nehéz találni egy érett, finom, kalória teljes ételt. Kalória? Igen arra is figyelned kell! Ha nincs elég kalória a szervezetedben, meghalsz. Nehéz figyelni arra, hogy kalóriád legyen elég és ne légy beteg a sok evéstől/ivástól.

 

A játékról nem szeretnék sokat írni, mivel még nagyon alpha verzióban van. 19.99€-ért megveheted steamen, vagyis ITT. Az alpha verzió miatt, csak később fogom pontozni, mikor már azért béta verziója legalább meg lesz.

Szólj hozzá

Teszt Steam Alpha