2014. okt 30.

Awesomenauts [TESZT]

Szerző: Panda32
Awesomenauts [TESZT]

letöltés.jpg

 

 

 

 

Az awesmenauts egy MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) stílusú játék.
A játék típusa: 2D, a grafikája cartoon stítusú, szép animációkkal. Szép látványvilággal rendelkezik.

PÁLYA:
Általában egy pálya úgy néz ki mint más MOBA játékokban, azaz van 2 út amelyeket tornyok védenek.
Ezen kívül a pályákon általában található egy dzsungel, ahol kevés életerejű lények találhatóak melyek 1 Solart (valuta a játékban) adnak és egy kis életerőt is a hősünknek. A dzsungel általában a pálya közepén található vagy éppen felül, egyes pályákon erősebb és több életerővel rendelkező lények is találhatóak, amelyeket sokkal nehezebb elpusztítani, ezek a lények jóval több solart adnak. Mint a többi MOBA stílusú játékban, itt is találhatóak creepek vagy minionok megfelelői, ezek megöléséért kapunk 1 solart és ezek nélkül nem nagyon tudnánk betörni az ellenség bázisára, mivel ezek állják a lövedékeket miközben mi nyugottan támadhatjuk a t
ornyot. Minden csapat bázisán található egy főgenerátor amit elpusztítva nyerhetjük meg a meccset.

KARAKTEREK:
A játékban 15 karakter játszható és még 4 olyan karakter amelyekkel csak akkor játszhatsz ha megveszed az Awesomnenauts Starstorm DLC-t. Minden karakternek van egy alap támadása (Bal klikk) és van egy fajta ugrása (nagyobb ugrás, repülés stb...) illetve van két képessége (Görgővel, és Jobb klikk).
A karakterekhez lehet venni kinézeteket valóságos pénzért. Nem sok karakter van de ezek között is vannak különböző fajták, habár van amelyikből csak egy példány van:
-Tank: Nagy életerejű karakter ami a sebzést elnyeli hogy ne a gyengébb csapattársait sebezze.
Pl.: Derpl, vagy Clonk
-Támogató(Healer): Olyan karakter ami tudja mások életerejét feltölteni, tudja a csapattársait megerősíteni varázslatokkal vagy az ellenséget lassítani, vakítani, vagy megbénítani, a támogatók közé a Tank kaszt is beletartozhat.
-Támadó(Fighter): Olyan karakterek amelyek nagy sebzéssel bírnak, és nagyon jól tudják írtani a népet.
Persze a játékban a karaktereknek különböző támadásuk van pl.: Távolharci(Ranged), vagy közelharci.

Játékmenet:
A meccs elején egy űrhajóval gyűjthetünk solarokat melyekkel a spawntól nem messze egy boltban lehet fejleszteni a képességeket vagy éppen megvenni. Igen, érdekes, itt nem tárgyakat lehet venni mint más MOBA játékban amik erősítik karakterünket vagy erősítik tulajdonságaikat, nem, itt a képességeknek lehet új tulajdonságot venni mint például: Vakítás, Lassítás, Silencelés(nem használhat képességeket egy bizonyos ideig) vagy akár erősíteni is lehet őket +Sebzés +Gyorsaság, hogy ne vesszen el teljesen ez a közös a többi MOBA-val pár dolgot itt is lehet fejleszteni a hősünkön például a gyorsaságát vagy az életerejét. A boltban az alap támadást is lehet fejleszteni mint például a gyorsaságát, erősségét, akár olyan tulajdonságot is adhatunk neki hogy még egy rakétát lőjjön ki.

A játékban a meccseken kívül lehet szinteket lépni mellyel újabb karaktereket lehet szerezni, és ha már megvan az összes akkor új tárgyakat is kaphatunk  amelyeket a meccs alatt a boltban megvehetünk ezzel fejlesztve a képessségünket

Pontozás,értékelés:
Hang: 8/10 - Nem ez fogja megváltoztatni a játékélményt, de jól vannak megcsinálni.
Grafika: 7/10 - A saját grafikastílusához képest szép, de nem grafikai játék... De szép a látványvilága.
Játékélmény: 8/10 - Játszható...

A játék megvehető steamen ITT.
A játék ára leárazás nélkül: 9.99€

Szólj hozzá

Teszt Steam Online