2014. júl 02.

Double Action: Boogalo [TESZT]

Szerző: ToRcH
Double Action: Boogalo [TESZT]

Sajnálom a sok késést a cikkel, főleg egy hónapit, ezért lesz egy összefoglaló is. Csak lett egy szerkesztőnk, aki kilépett. A Double Action Boogalo, vagy DaB egy Max Payne játék. Ingyenes, és szerintem az is marad.
double.jpg
A fenti képen láthatjátok, hogy éppen valaki megfog halni. Persze mivel fejében találhatunk majd egy golyót. A játék különlegessége az időlassítás illetve az ilyen ugrások, mint amit a fenti képen láthattok. Az időlassításnak két fokozata van, a Super-Slow Motion és a Slow Motion. A Slow Motion az alap időlassítás, a Super-Slow Motion pedig négyszeresen le lassítsa az időt. Az időlassítással vigyázni kell, mivel minden játékosnak, illetve robotnak lelassítja az időt.

Karakterek

Összesen 3 karakter közül választhatunk, mindegyiknek más története van, az egyik Detektív, a másik Gengszter stb... Mindegyikhez más fegyver illik, de ezek nem változtatnak a játékon.

Fegyverek

A karakter választása után már a fegyverünket is ki kell választani. Összesen 4 fegyvert vihetünk magunkkal, bár a súlytól függ, hogy mennyit is. Ha csak pisztolyt akarunk, vagyis a legkönnyebb fegyvert szeretnénk magunkkal vinni, akkor 4 pisztolyt bírunk vinni. Összesen 2 pisztoly típus van. És ezekből négyet vihetünk, vagyis 2-2 pisztolyt, amiket "dual"-ként is használhatunk.

A játékban még találhatunk két darab "SMG"-t, vagyis gépfegyvert. Ezeket már nem lehet "dual"-ként használni. A két SMG is hatásos ellenfelek ellen. A játékban még nagyobb gépfegyvereket is találhatunk, pl.: egy M16-ra hasonló fegyvert is használhatunk. Persze sajnos csak 1 darab nagyobb gépfegyver van a játékban, később több is lesz.

Nincs sok választék, de van még egy sörétes puska is, persze ebből is csak egy, ami közelharcban elég hatásos.
Bár egy kis gránátot is vihetsz magaddal, ha nincs túl súlyod.

Egyéb
A játék a Valve Source motorján fut a steam alatt. A hangok is jól megvannak csinálva, lásd a pontozásnál.
A parkour sem maradt el innen, a falnak neki futva hátraszaltót csinálhatsz, vagy akár fel is mászhatsz a falon, ha fel lehet. Ha csúszni szeretnél és csúszás közben megakadályoz az utadban egy ablak nem kell félned, mivel kitörik. A fizika sem maradt el, törhető üvegek, dobálható fegyverek, (akár fejbe is dobhatod vele az ellenséggel) és még minden amit a Source motor biztosít.

Pályák

A cikk írása közben még csak 7 darab pálya van, de nem is kevés. És realisztikus hirdetések vannak a falakon, a metró állomáson találhatsz akár Leon: A Profi plakátokat vagy bárhol találhatsz Mission:Impossible plakátokat is.
Minden pályán minden üveg törhető, illetve nagyon sok ajtó nyitható. Persze mivel még ez nem teljesen megjelent játék, minden pályán található hiba, vagyis a legtöbb pályán.

Pontozás

Játékélmény: 8/10 - Nem rossz, csak sajna megunható, nincs sok fegyver se pálya.
Hang: 9/10 - Nincsenek hang hibák, legalább is nem találtam, látni a hangokon, hogy dolgoztak rajta.
Grafika: 8/10 - Ez nem egy grafikás játék, de nem is baj, a játékélmény a fontos.
Történet: 8/10 -
 A játéknak nincs története, csak a karaktereknek.

Összesítés: 33/40 - Nem bántam meg, hogy letöltöttem és játszottam vele, nem volt időpazarlás, megérte, a pontozás bizonyítja, az összesítés sem rossz.


A játék greenlight-ja itt található.

A játékot itt tudod letölteni. (Telepítés után a steamet indítsd újra)


Szólj hozzá

Teszt Steam Free Online Beta