2014. jún 08.

Defiance - Élet a... [TESZT]

Szerző: ToRcH
Defiance - Élet a... [TESZT]

Földön. Aki nem látta, illetve nem nézi a Defiance sorozatot, akár el is kezdheti, mivel nem egy rossz sorozat. És még egy játékot is csináltak belőle aminek a neve, nem más mint, egyértelműen Defiance.
Defiance.jpg
Történet

Egy Votan nevű faj érkezik a Naprendszerbe, akiknek elpusztult a saját naprendszerük. A föld kormánya annak ellenére, hogy előzetesen megígérte, nem fogadja be a földönkívülieket, akik erre háborút indítanak, amely kellemetlen mellékhatása, hogy terraformáló (azaz a földfelszínt átalakító) gépeket dobnak le, amelyek gyakorlatilag lerombolják az ismert Földet. Több évtizednyi háború után sikerül csak békét kötni, amikor a Föld már egy teljesen átalakult bolygó.


Játékmenet

Ez egy MMORPG. ami San Franciscoban játszódik, a sorozatban pedig St. Louisban, bár a készítők szerint mind a kettő hely elég egy posztapokaliptikus történethez, ez az első ilyen alkalom a média történetében, hogy egy mmo befolyásolja a TV sorozat sztoriját, miközben a TV sorozat sztorija befolyásolja az mmo-t.

A lényeg itt is a fejlődés, bár itt máshogy történik. Ez egy TPS, amiben nagyon sok lehetőségünk van, klánt alapítunk vagy klánba csatlakozunk, illetve akár egyedül is tehetjük az utunkat ebben a nyitott világban. Nem kicsi világ, bárhova elutazhatunk. Az utunk közben furcsa lényekkel, összesen nyolc különböző lénnyel találkozhatunk amik közül néhány erős, néhány gyenge hozzánk képest.

Mi Arkhunterek (vagyis Arkvadászok) vagyunk, mivel az utunk közben találkozunk még Arkfallokkal is (arkzuhanások) amiket többen, akár ha nincs ott senki egyedül is megpróbálhatunk elpusztítani, bár egyedül nagyon nehéz. Az arkfall elpusztítása után sok XP-t, pénzt, illetve felszerelést kapunk.

Küldetések

A játék elején egy másik világban találjuk magunkat ahol csak kis szörnyek vannak. Ezen gyorsan végig lehet érni, ami után átjutunk az eredeti világban, ahol játszani fogunk. Miután végeztünk a kiképző küldetésekkel, már nem is muszáj küldetéseznünk, de ha ahhoz van kedvünk el is kezdhetjük, bármikor.

Összesen 3 küldetés típus van: Main Mission (Fő Küldetés), Episode Mission (Epizód Küldetés) és a Side Mission (Mellékküldetés). Nekünk a fő küldetés kell, amivel több co-op pályára mehetünk, illetve haladunk a játék végigjátszásával. A végigjátszása után már a mellékküldetések, illetve az Epizód Küldetés vannak, ha azokat is teljesítettük, irány a PvP, fejlődés stb...

Harcrendszer

Nagyon sok fegyvertípus van, pisztoly, smg, gépfegyver, mesterlövész puska stb... Minden karakternek pár fegyver való, például a Mesterlövésznek (Survivalist) a Mesterlövész puska, pisztoly vagy SMG való, vagyis én ezeket ajánlom. A harcunk kétféleképpen történhet: Közelharc (ezt értem inkább 1 - 5 méterig) és a Távolharc (ezt értem olyan 20 - 50 méterig), de akár le is üthetjük a fegyverünkkel az ellenfelet.

Távolharc közben a Mesterlövész puska használatos, közelharcban pedig pisztoly, gépfegyver vagy bármi más.
Távolharcban előnyös az, ha még az ellenfeled nem vett észre, ha észrevett a bal ALT megnyomásával el is gurulhatunk, vagy mondhatom bukfencezhetünk onnan, hogy ne találjon el a golyó. Fedezékrendszer nincs, de elég ha beguggolunk egy doboz vagy épület mögé, ahonnan majd ki is bírunk lőni, ha egy kicsit oldalra megyünk, vagy felállunk.

A közelharcban persze ugyan ez a taktika, fedezék és lövés, ha pedig leszeretnéd ütni az ellenfeledet, akkor már kevés élete kell hogy legyen, mivel nem visz olyan sokat a leütés, persze ha olyan perket, vagy képességet használsz ami felviszi az ütési erődet, akkor már megbírod ölni ütéssel.

Defiance-image006.jpg
Járművek

A játék elején egy küldetésben kapunk egy Quadot, és további küldetésekben még más járműveket is kaphatunk.
A fenti képen is egy járművet láttok, amit csak nagyobb szinten kaphattok meg.
A járművel nem sokat lehet tenni, de el lehet vele menni messzire. Pár frissítés kéne a járművekre, mivel néha hibásak, de megszokhatóak. Lehet használni a nitrójukat is, de nem sok ideig, de ha elállnak, később újratöltődnek.

Pontozás:

Játékélmény: 9/10 - Nekem nagyon tetszik a játék, kicsit néha nehéz, néha könnyű.
Hang: 8/10 - A  jármű farolása néha irritáló hangot ad ki.
Grafika: 9/10 - Egy ilyen játékhoz nem rossz, ha maximumra veszem fel... csodálatos!
Történet: 8/10 - Egy sorozat a játék, de nem rossz, bár itt nem a történet számít.

Összesítés: 34/40 - Szeretem ezt a játékot, bár a pontozás nem bizonyítja, de szeretem.

A játék oldala ide kattintva található.
A sorozat oldala pedig ide kattintva található.

Szólj hozzá

Teszt Free Online