2014. máj 31.

State of Decay - Lifeline [TESZT]

Szerző: ToRcH
State of Decay - Lifeline [TESZT]

Ismeritek a State of Decayt? Gondolom sokan hallottátok az új DLC-t, a Lifelinenak a megjelenését. Tegnap jelent meg, 2014.05.30-án.
lifeline.jpg
Sokat most nem fogok erről a kiegészítőről írni, de annyit írok, hogy, tudd Meg. Kell. Venned.

Játékélmény változása

A kiegészítő megváltoztatja a játékélményt, sokkal nehezebbé teszi. A zombik erősebbek lesznek, többféle zombi, de, hogy ne legyen annyira nehéz, a kezdetnél kapsz nagyon sok fegyvert, nagyon sok lőszert és egy erős bázist. Ezeket fejleszd és éld túl. Ahogy megy a játék a zombik erősebbek lesznek, elszaporodnak és többféle zombik is lesznek.

Újdonságok

Persze ez is csak egy átlagos DLC, ezért tartalmaz új: fegyvereket, autókat, eszközöket. A fegyverekhez egy példát is tudnák mondani, a gránátvetőt. Az új fegyverekkel, eszközökkel is könnyíti, illetve nehezíti a játékot. A loot rendszer nem változik benne, csak nehezebb lesz materialt találni, és fontosabb dolgokat, például nehezebb találni élelmet, fegyvert stb...

Missziók, küldetések

Nem sok minden változott, ugyan úgy vannak küldetések, néha nehezek, néha könnyűek.

Történet

A főszereplőnk ezúttal egy megtépázott katonai osztag, a Greyhound One vezetője lesz, aki csapatával korábban egy, a zombivírus terjedését megakadályozni próbáló kutatócsoportot védett, de hamar minden a feje tetejére állt, a káosz közelében indultunk utunkra a felszerelt bázisunkkal.

Egyéb

Mivel katonaságról beszélünk, a védekezés terén erősebbek vagyunk, mivel kiképzett katonák állhatnak őrtornyokba, nem pedig kezdő túlélők. A bázisunk kívül akár aknákat is tehetünk le. Rádiótornyunk megépítése után, már támogatásokat, illetve egy tüzérségi támadást is hívhatunk le. A lényeg, hogy jól fel vagyunk szerelve egy zombihordára, de ha betörnek, kevés a túlélési esély.

Tippek, trükkök

Nem nagyon sok mindent tudok még a játékról, de védelmi tippeket is akár oszthatnák meg veletek. Gyors leszek.

A horda támadások során, ajánlott megpróbálni kint tartani a hordát, járművekkel az ajtókat eltorlaszolni egy nagyobb horda után, ha nagyon erősek. Ezért sok katonát toborozni, és néha azért járműveket is hazahozni.

Lootolás közben ajánlott inkább járműket vinni, amibe tudtok pakolni eszközöket, tárgyakat amiket sikerült fosztogatnotok az épületekből, ezáltal gyorsabban is haza tudtok térni.


Pontozás:

     Játékélmény: 9/10 - Én mindig is szerettem a State of Decayt, de így még izgalmasabb!
     Hang: 8/10 - Néha-néha megakad, de nincs nagy gond, maradtak az eredeti hangok.
     Grafika: 9/10 - Egy kicsit emelve lett a grafikai szint, ezáltal jobban is tetszik, mint az eredeti.
     Történet: 9/10 - A tízet azért nem adom meg, mivel szerintem ez a játék inkább sandbox.

     Összesítés: 35/40 - Szerintem jobbra is értékeltem mint akartam, de igen, ez egy jó játék, főleg Sandboxként.


       Steam Oldal (DLC)
       Steam Oldal (Teljes Játék)         (Most épp akciós, ajánlott elkapni!)

Szólj hozzá

Teszt Steam DLC